Mobilni preventivni centar policije na Sportskim igrama mladih u Prelogu

Photo PU_MA/2017/PRELOG/ms.JPG

Foto: PU međimurska 

U sportskoj oazi SRC-a Mladost u Prelogu, danas (12. svibnja) su otvorene 21. Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Policijska uprava međimurska pridružila se Sportskim igrama mladih sa svojim preventivnim aktivnostima uz prezentaciju Mobilnog preventivnog centra policije. Kontakt policajci Policijske postaje Prelog u suradnji s policijskim službenicama za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave prezentirali su mnogobrojnim zainteresiranim građanima preventivne projekte, programe i aktivnosti usmjerene na suzbijanje svih oblika kažnjivih ponašanja.

Informativni punkt prilikom otvaranja Igara posjetilo je i visoko izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, te uvijek rado viđena gošća na svim sportskim druženjima i natjecanjima, državna tajnica i višestruka osvajačica olimpijskih odličja, Janica Kostelić. Premijer i državna tajnica razgledali su i upoznali se s mogućnostima specijaliziranog kombi vozila, kojim međimurski policajci obilaze naselja diljem Županije i provode preventivne aktivnosti.