Odabrani naj policajaci 2015.

Photo PU_MA/2015/ANTE I FRANJO/MS.JPG

Foto: PU međimurska

 

Međimurski internetski portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska krajem ožujka ove godine pokrenuli su zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom „Više sigurnosti, manje zabrinutosti“, kojeg je osmislila učenica III. osnovne škole Čakovec, Tena Vajda uz stručnu pomoć prof. Melite Pavić.

 

Cilj akcije bio je približiti rad policije svim građanima koji su direktno, svojim „lajkovima“ sudjelovali u odabiru najboljeg policijskog službenika. Policajac godine birao se na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika. Tako smo stigli do kraja ovogodišnje akcije.

 

Svaka objavljena priča bila je drugačija. No, zajedničko je što su u njima glavni junaci iskazali veliku profesionalnost, stručnost, taktičnost i hrabrost u obavljanju svakodnevnih, sve zahtjevnijih policijskih zadaća. Akteri priče koja je dobila najviše vaših „lajkova“ (1200) su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, Ante Goleš i Franjo Dolenec.

 

Međimurski naj policajci za 2015. su smionim i požrtvovnim postupanjem, riskirajući i vlastitu sigurnost, spasili život Valentinu Fogadiću, koji je zbog osobne tragedije iskazao namjeru da si oduzme život. Stručnim i nadasve spretnim prilaskom utopljeniku, onemogućili su ga u njegovoj namjeri, odnosno otklonili realnu opasnost da budu ugroženi i njihovi životi.

 

Poredak:

(1) Naj policajac: Ante i Franjo skočili u jezero i spasili oca koji je izgubio sina

(prikupljeno je 1200 glasova, odnosno "FB lajka")

 

(2) Naj policajac: Mario Fundak – "međimurski Sherlock Holmes"

(prikupljena su 879 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(3) Naj policajac: Matija Kolar pronašao i kući vratio nestalu djevojku

(prikupljena su 764 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(4) Naj policajac: Zdenko Hrgović vratio osmijeh na dječje lice

(prikupljena su 735 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(5) Naj policajac: Štefica i Ivan spasili život 30-godišnjaku

(prikupljena su 702 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(6) Naj policajac: Tomislav Molnar u zadnji tren spriječio tragediju

(prikupljena su 557 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(7) Naj policajac: Nino i Siniša u centru Čakovca spriječili moguću tragediju

(prikupljena su 465 glasa, odnosno "FB lajka")

 

(8) Naj policajac: Građanin pohvalio šaltersku djelatnicu Radmilu Mraković

(prikupljeno je 377 glasova, odnosno "FB lajka")

 

(9) Naj policajac: Zdravko i Renato izvukli muškarca iz hirovite Mure

(prikupljena su 329 glasa, odnosno "FB lajka")

 

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela prigodnog priznanja te zahvala svim nominiranim službenicima upriličit će se 22. rujna s početkom u 11 sati na svečanoj akademiji Policijske uprave međimurske koja će se u Hotelu Panorama (Prelog) održati povodom obilježavanja „Dana policije“ i otvaranja drugog po redu „Sajma sigurnosti i prevencije 2015.“.

 

Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u akciji, našim junacima - sudionicima akcije, a ponajviše čitateljima portala eMedjimurje.hr koji su se svojim glasovima uključili u izbor.