Pojačane aktivnosti na suzbijanju krađa bicikala

Photo PU_MA/2015/PP CAKOVEC KONTROLA BICIKLA/MS.JPG

Foto: PU međimurska

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec proteklog tjedna proveli su pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje krađa bicikala na području grada Čakovca.

Od početka, pa do 15. ožujka ove godine u gradu Čakovcu zabilježene su 32 krađe bicikala, dok ih je prošle godine bilo 28.

 

Najviše krađa odnosilo se na bicikle vrijednosti do 2000 kuna, ali obzirom da u posljednje vrijeme Međimurci vole kupiti "dobrega beciklina", raste i broj krađa bicikala vrijednosti iznad ovog graničnog cenzusa.

Vodeći se iskustvima iz prijašnjih godina, s pojačanim mjerama započelo se znatno ranije, a što se povezuje i s dolaskom ljepšeg vremena, te povećanjem broja biciklista na čakovečkim prometnicama.

Policijski službenici u odori i civilnim odijelima, pojačano su obilazi sve lokacije na kojima je zabilježen veći broj krađa bicikala, pri čemu je za praćenje svih sumnjivih događanja korišten i video nadzor instaliran u užem centru grada Čakovca.

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici prekontrolirali su 72 bicikla, od čega je za njih 2 utvrđeno da su ukradena. Bicikli su oduzeti i vraćeni svojim pravim vlasnicima, dok se kriminalistička istraživanja u pogledu utvrđivanja počinitelja krađa, nastavljaju.  

Vlasnike "ljubimaca na dva kotača" molimo da poduzmu sve raspoložive mjere samozaštite, kako bi i oni sami pridonijeli smanjenju ove vrste kaznenih djela.

Upoznajte se s mjerama samozaštite („Zaštitimo svoj bicikl“),  OVDJE.