Preventivni projekt „Imam izbor“ završio posjetom učenika PU međimurskoj

Photo PU_MA/2018/IMAM IZBOR7/IMG_2943.jpg

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 17. svibnja u Policijskoj upravi međimurskoj posjetom učenika Osnovne škole Mursko Središće održana je završna komponenta preventivnog projekta „Imam izbor“, koji se od listopada prošle godine provodio za učenike petih razreda.

 U posjet je stiglo šezdesetak učenika u pratnji njihovih učiteljica i učitelja, kojima je policijska službenica za odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave zaželjela dobrodošlicu te ih u uvodnoj dijelu upoznala s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje svakodnevne poslove. U centralnom dijelu posjeta, policijska službenica za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec predstavila je raznu opremu, pomagala, kao i službene motocikle, a kroz kratko, ali zanimljivo predavanje opisala im jedan radni dan policijskog službenika. Ujedno, policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave predstavio je mogućnosti Mobilnog  preventivnog centra policije.

 U jednoj od prethodnih komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove o ulozi policije u društvu, te o usvojenim stavovima o nasilju, vandalizmu i dr. neželjenim ponašanjima. Učenici koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima. Prilikom uručenja poklona načelnik PU međimurske, Ivan Sokač, koji je nazočio sa svojim najbližim suradnicima, savjetnikom ministra unutarnjih poslova, privremeno u funkciji zamjenika načelnika Policijske uprave, Vladimirom Faberom i voditeljem Službe kriminalističke policije, Danijelom Mikulićem,zahvalio se učenicima i njihovim učiteljima na sudjelovanju u ovom preventivnom projektu, te im poželjelo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Posjet je zaključen druženjem uz razgovor o dojmovima, te čašćenjem sokovima i grickalicama. Oduševljeni ovim posjetom učenici su mudro razmjenjivali dojmove o svim etapama projekta, čime se ovaj kratak, ali upečatljiv posjet Policijskoj upravi međimurskoj priveo kraju.