Tijekom vikenda 5 prometnih nesreća - teško ozlijeđena dva motociklista

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Prometne nesrece/motocikl_24.03.jpg

Tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije desilo se pet prometnih nesreća, od čega tri sa nastalom materijalnom štetom i dvije sa ozlijeđenim osobama.

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije desilo se pet prometnih nesreća, od čega tri sa nastalom materijalnom štetom i dvije sa ozlijeđenim osobama. U dva slučaja do nesreće je došlo uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, a u preostale tri radi nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te neprilagođene brzine, dok je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,23 g/kg utvrđena  samo kod 22-godišnjeg vozača osobnog vozila, sudionika prometne nesreće u Hodošanu.

Sudionici i obadviju nesreća sa ozlijeđenim osobama bili su vozači motocikla koji su pritom teško ozlijeđeni.

U nedjelju, 8. lipnja oko 9,30 sati u Žiškovcu, na raskrižju županijske i državne ceste 43-godišnji vozač motocikla iz Peklenice, koji se kretao kolnikom županijske ceste, dolaskom do raskrižja s državnom cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje bez zaustavljanja i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 23-godišnjak iz Hlapičine. Pritom je desnim bočnim dijelom motocikla udario u lijevi bočni dio osobnog automobila uslijed čega se motocikl prevrnuo, a vozač pao na kolnik.

Vozač motocikla u prometnoj nesreći je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Županijskoj bolnici Čakovec, nakon čega je pušten kući.

O prometnoj nesreći dostavit će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 8. lipnja oko 10.30 u Čakovcu, na raskrižju Južne obilaznice grada Čakovca i gradske ceste Čakovec - Savska Ves, 69-godišnji vozač osobnog automobila iz Ivanovca, koji se kretao kolnikom južne obilaznice, dolaskom do raskrižja na znak zelenog svjetla na semaforu, skretao je ulijevo na kolnik gradske ceste, a da nije propustio motocikl kojim se iz suprotnog smjera kretao 50-godišnjak iz Nedelišća koji je zadržavao smjer kretanja. Radi toga je motociklist udario u prednji desni dio njegova vozila, nakon čega se motocikl prevrnuo ,a vozač je udario u vjetrobransko staklo vozila i potom na kolnik.

Vozač motocikla u prometnoj je nesreći teško ozlijeđen i u Županijskoj bolnici Čakovec pružena mu je liječnička pomoć, te je zadržan na liječenju.

Protiv 69-godišnjeg vozača osobnog vozila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.