Vladimiru Pintaru uručeno priznanje MUP-a

Photo PU_MA/2016/VLADIMIR PINTAR/MS.jpg

Foto: Ilustracija

Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica Policijske uprave međimurske, ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić dodijelio je priznanje i prigodnu plaketu Vladimiru Pintaru policijskom službeniku Policijske postaje Prelog . Iskazujući Iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i profesionalnost  u trenutku kada je bio na godišnjem odmoru, dakle izvan službe savladao je dvostrukog ubojicu naoružanog vatrenim oružjem i zadržao ga do dolaska policijske ophodnje. U ovom nadasve hrabrom i požrtvovnom činu pomogao mu je i građanin, njegov susjed Mario Gašparić iz Svete Marije.

Danas, 10. studenoga na svečanom dijelu kolegija svih rukovoditelja u Policijskoj upravi međimurskoj, načelnik Krunoslav Gosarić u ime ministra Orepića uručio je priznanje Vladimiru Pintaru.

Čestitavši Vladimiru, načelnik je istaknuo kako ovakvo hrabro i plemenito postupanje policijskog službenika svakako treba postati najsvjetliji primjer za kojim se moraju povesti i ostali kolege. Ujedno, predstavlja im i dodatni motiv u obavljanju sve zahtjevnijih svakodnevnih policijskih zadaća.

Detektiv Pintar zahvalio se načelniku, kao i svom susjedu na pomoći prilikom svladavanja ubojice, te  skromno dodao kako je u tom trenutku samo obavljao svoj policijski posao.

Vladimiru Pintaru ovo nije prvo priznanje. Na svečanoj sjednici Općine Sveta Marija dodijeljena mu je zahvalnica, dok mu je povodom obilježavanja Dana policije u Murskom Središću uručena prigodna plaketa, kao najboljem međimurskom policajcu za 2016. u odabiru čitatelja portala eMedjimurje.hr. Svakako, potrebno je istaknuti da su spomenuta priznanja dodijeljena i g. Gašpariću uz zahvalnicu ministra unutarnjih poslova, koja mu je uručena na svečanoj akademiji povodom Dana policije u Zagrebu.