Otkriveni počinitelji teškog ubojstva

Photo PU_MA/2016/TISKOVNA 25012016/MS.jpg

Foto: Pu međimurska   

 

Dovršenim opsežnim i zahtjevnim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 26-godišnjak s područja Međimurske županije i 34-godišnjak s područja Varaždinske županije, počinili kazneno djelo teškog ubojstva.

  

Naime, u noći s 17. na 18. siječnja oko 2 sata, u Donjoj Dubravi, u Zagrebačkoj ulici, njih su dvojica, prema prethodnom dogovoru da ukradu novac, provalili u obiteljsku kuću vlasništvo 74-godišnjaka. Nakon što su ušli u prostoriju spavače sobe, fizički su nasrnuli na oštećenika i pošto su svladali njegov otpor, vezali su mu ruke i noge, a potom ga i ugušili. Tijekom izvršenja kaznenog djela ispremetali su stvari po kući i pritom ukrali novac u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U utorak, 19. siječnja na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti gušenje (asfikcija).

Nakon provedenog saslušanja, na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu, sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu rješenjem im je odredio istražni zatvor u trajanju od najmanje mjesec dana.