Razriješeno devet kaznenih djela

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/policija.jpg

Nizom provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog uspješno su razriješili devet kaznenih djela.

Foto: Ilustracija

 

Nizom provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog uspješno su razriješili devet kaznenih djela. 

 

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dijete i maloljetnik, počinili su dvije teške krađe. Naime, u noći sa 6. na 7. lipnja ove godine, u Držimurcu provalili su obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjaka, gdje su ispremetali stvari, ali pritom nisu ništa ukrali. Mjesec dana kasnije, osumnjičeni maloljetnik i 21-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, ponovo su provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjaka, odakle su ukrali raznu odjeću i prehrambene proizvode. Materijalna šteta procjene se na nekoliko tisuća kuna. Za osumnjičeno dijete podnijet će se posebno izvješće, dok će se prema maloljetniku te protiv 21-godišnjaka podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kaznena djela teške krađe, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te oštećenje tuđe stvari. Naime, uponedjeljak, 8. kolovoza u prijepodnevnim satima, u voćnjaku nedaleko Palinovca, provalili su u neregistriranu Opel Corsu. Nakon toga automobil su odgurali na poljski putu u blizini Držimurca, gdje su iz prtljažnika ukrali motornu pilu, a zatim su Corsu zapili. Ukradena motorna pila pronađena je i vraćena vlasniku. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se o protiv osumnjičenih ponijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dijete i maloljetnik počinili tri teške krađe. U noći s 19. na 20. lipnja te u ranim jutarnjim satima, 10. kolovoza u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalili su u ugostiteljski objekt, odakle su ukrali novac, razne bezalkoholne napitke te žestoka pića. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasniku. Ujedno, tijekom noći s 20. na 21. srpnja u Kotoribi, Ulici Dragutina Domjanića, provalili su u prodajni prostor mesnice, odakle su ukrali novac te razni mesarski alat i pribor. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. U počinjenju četvrte provale pridružio im se maloljetnik s područja Međimurske županije te su krajem srpnja u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, zajedno provalili u ribički dom, odakle su ukrali razni pribor za jelo, pocinčani kotao, bezalkoholna pića te raznu smrznutu ribu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasniku. Za osumnjičeno dijete podnijet će se posebno izvješće, dok će se prema maloljetnicima podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.