Čakovec - zahvaljujući brzoj i i profesionalnoj reakciji policijskih službenika izbjegnuta moguće opasna situacija

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/policija.jpg

Jučer, 20. listopada u 15.27 sati u Čakovcu, na Trgu Republike, ispred poslovnice telekomunikacijskog poduzeća iz Zagreba policijski službenici uhitili su primjenom sredstava prisile 62-godišnjaka iz Čakovca, koji je prije toga pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom zaposlenicima, a prijetio je i policijskim službenicima koji su ga uhitili.

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. listopada u 15.27 sati u Čakovcu, na Trgu Republike, ispred poslovnice telekomunikacijskog poduzeća iz Zagreba policijski službenici uhitili su primjenom sredstava prisile 62-godišnjaka iz Čakovca, koji je prije toga pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom zaposlenicima, a prijetio je i policijskim službenicima koji su ga uhitili. Prilikom uhićenja kod sebe je imao dva pištolja koja je zakonito posjedovao i veću količinu streljiva, a pretragom njegovog doma u Čakovcu i automobila, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu pronađeno je još nekoliko komada pištoljskog streljiva i spremnici za streljivo.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja još je uvijek u tijeku.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji policijskih službenika koji su počinitelja iznenadili i uhitili u ovom je slučaju izbjegnuta moguća opasna situacija, a on nam ponovo jasno pokazuje koliko može biti opasno oružje u rukama pojedinaca koji su ga i zbog najmanjeg povoda spremni upotrijebiti prema drugim osobama, a osobito ukoliko su pritom pod utjecajem alkohola.

Radi toga ponovo apeliramo na sve građane da predaju oružje koje nezakonito posjeduju kako ne bi došli u napast da ga zloupotrijebe, ali također i na one koji takvo oružje posjeduju zakonito da se odgovorno i u skladu sa zakonom odnose prema njemu.

 Također ih pozivamo da radi rješavanja svojih problema nikako ne primjenjuju bilo koji oblik nasilja već da ih rješavaju zakonitim putem.