Pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja ispijanja alkohola na javnim površinama

Photo PU_MA/2014/PP CAKOVEC GRAD CAKOVEC/MS.jpg

Foto: Vjeran Žganec - Rogulja

U subotu, 6. prosinca u vremenu od 21 do 23 sati, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u suradnji sa komunalnim redarima grada Čakovca i djelatnicima zaštitarske tvrtke na više mjesta u gradu Čakovcu, proveli su mjere i radnje u cilju suzbijanja ispijanja alkohola na javnim površinama.

Tijekom postupanja utvrđeno je 6 slučajeva kršenja Odluke o održavanju i uređenju naselja Grada Čakovca, kojom se zabranjuje pijančevanje na javnim površinama. Počiniteljima su od strane komunalnih redara izdana 4 pisana upozorenja, a od strane policijskih službenika 2 pisana upozorenja.

 

Obzirom da istraživanja ukazuju da je alkohol u velikom postotku zastupljen u društvenoj zajednici, s ciljem prevencije policija tijekom školske godine na temu ovisnosti i zlouporabe alkohola u školama Međimurske županije, učenicima, nastavnicima i roditeljima održava edukativna predavanja kojima se ukazuje na štetnost alkohola i nedozvoljena ponašanja koja su najčešće uzrokovana konzumacijom alkohola, kao i s pravnim posljedicama, odnosno prekršajnom i kaznenom odgovornošću.