Međimurski policajac svojim humanitarnim djelovanjem pomaže bolesnom Ivanu

Photo PU_MA/2017/IVAN SABOL/MS.jpg

Foto: Pixell / PU međimurska

"Imao sam ideju odmah na početku sezone da pretrčane kilometre pretvorim u humanitarnu donaciju, a nakon što sam od prijatelja saznao za potrebe obitelji Sabol i malog Ivana s njima sam u kontaktu već neko vrijeme i odlučio sam da će prikupljena sredstava ići za njegovo ozdravljenje“ – naglasio je voditelj Kristijan Srpak.

           

 

Voditelj Službe policije PU međimurske, Kristijan Srpak, veliki zaljubljenik u sport (nogomet i trčanje), sudionik mnogih humanitarnih utrka, odlučio je ponovo humanitarno djelovati i svoju misiju trčanja ove sezone posvetiti bolesnom dječaku, osmogodišnjem Ivanu Sabolu.

Na početku trkačke sezone imao je ideju da pretrčane kilometre pretvori u humanitarnu donaciju. Nakon što je saznao za humanitarnu akciju “Pomozimo Ivanu”, kojom se želi pomoći Ivanovoj obitelji za osiguranje troškova prije, za vrijeme i poslije operativnog perioda operacije koju uskoro čeka obitelj u inozemstvu, odmah je stupio u kontakt s obitelji Sabol. Obećao im je da će pretrčanim kilometrima uz pomoć prijatelja prikupiti novčana sredstava za Ivanovo liječenje.

Ivan je dijete koje se od rođenja bori za život. Nakon poroda dijagnosticirano mu je kronično zatajenje bubrega, a uz tu bolest bori se i s bolešću „mekanih kostiju“, odnosno deformacijom ruku i nogu. Do sada je prošao 15 operacija, a 16-ta ga čeka u  talijanskoj Padovi kada će mu majka darovati bubreg i koja bi konačno trebala donijeti njegovo ozdravljenje.

Prije nekoliko dana malog Ivana i njegovu obitelj Kristijan je posjetio u obiteljskoj kući u Palovcu. Sam susret s dječakom duboko ga je dirnuo kao i njegov optimizam  i vjera da će uskoro ozdraviti i moći krenuti u školu sa svojim vršnjacima. Nakon pretrčanih 70 km na šest utrka koje su bile organizirane u Sv. Martinu, Varaždinu i Zagrebu uz pomoć prijatelja prikupio je 7.000 kn (100 kn za svaki pretrčani km).

I to nije sve, na njegov poziv uključile su se kolege policijskih uprava širom Republike Hrvatske, mnoge tvrtke i pojedinci a i međimurski vinogradari koji će revijalnom nogometnom utakmicom s policijskim službenicima PU međimurske pomoći da se prikupljeni iznos što više približi potrebitih 40.000 kn.

Također se ovim putem Kristijan upućuje apel svima koji mogu novčanim prilozima pridonijeti pomoći da se što prije prikupi potrebiti iznos.

Uplata se može izvršiti na sljedeći način:

Humanitarna akcija “Pomozimo Ivanu”

Primatelj: Ružica Blažić, Benkovec 88, Mala Subotica (Ivanova baka)

IBAN: HR7223400093231044586