Trenažna vožnja policijskih službenika – prometnih motociklista

Photo PU_MA/2018/TRENAZNA VOZNJA 1/6.jpg

Foto: PU međimurska

Danas (utorak, 27. ožujka), deset policijskih službenika – prometnih motociklista policijskih postaja Policijske uprave međimurske, kao i ranijih godina, na prometnom vježbalištu i na prometnicama Međimurske županije odradili su obuku i trenažnu vožnju službenim motociklima.

 

 

Prije početka vožnje, policijski kapelan policijske kapelanije Sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, vlčVjekoslav Vidaček, blagoslovio je policijske službenike i njihove motocikle, zaželio im sigurnu vožnju, te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima, da savjesno i odgovorno rade svoj posao kako bi rad koji je veoma odgovoran bio što plodonosniji na dobrobit svih ljudi.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu, tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i sl.

 

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala.

Ovom prilikom upućujemo apel vozačima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige.

Također ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda za sezonu, te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.