Projekt "Zdrav za 5"

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/16.09.2013. ZDRAV ZA 5 -2/MS.JPG

Foto: PU međimurska

Drugu godinu za redom u svim županijama Republike Hrvatske uključujući i Međimursku županiju, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uz podršku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, zajedno će sudjelovati u provođenju aktivnosti iz Projekta „Zdrav za 5“.

Svrha projekta je prevencija ovisnosti i promocija socijalno prihvatljivog ponašanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladeži, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u čuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2013. / 2014., u svim osnovnim školama za učenike VIII. razreda, te srednjim školama za I. i II. razrede.

Učenike osmih razreda podučit će se o prevenciji ovisnosti i zlouporabi alkohola, u prvim razredima srednjih škola tema će biti prevencija ovisnosti i zlouporaba droga, a u drugim razredima srednjih škola prevenciji ovisnosti o igrama na sreću. Sa svim učenicima provest će se izvannastavna aktivnost na temu „Čisti okoliš, zdrava budućnost“ u koju će se uključiti i lokalna zajednica.

Koordinatori na lokalnoj razini su Policijska uprava međimurska, Zavod za javno zdravstvo i Međimurska županija.