Svečano otvaranje kapelanije

Photo PU_MA/Fotografije/Kapelanija/DSC01788_mala.JPG

U petak, 4. listopada u zgradi Policijske uprave, u Čakovcu, Jakova Gotovca 7, svečano je otvorena policijska kapelanija „Sveti Franjo Asiški“, za područje Policijske uprave međimurske. Kapelanija je osnovana10. svibnja 2013. godine Dekretom o uspostavi policijske kapelanije vojnog biskupa u RH mons. Juraja Jezerinca, a 15. srpnja ove godine  za policijskog je kapelana poslužitelja imenovan vlč. Ivica Horvat.

Svečano otvaranje kapelanije upriličeno je upravo na dan kada se slavi njezin zaštitnik Sveti Franjo Asiški, a otvorio ju je, i policijskog kapelana Ivicu Horvata u službu uveo, osobno vojni biskup u Republici Hrvatskoj, mons. Juraj Jezerinac.

Policijski će kapelan duhovno brinuti o policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji, ali i članovima obitelji poginulih i nestalih policajaca.

Uz djelatnike Policijske uprave međimurske svečanosti su, između ostalih, prisustvovali članovi obitelji naših poginulih i nestalih kolega policajaca, saborski zastupnik Mario Moharić, predsjednik skupštine međimurske županije Mladen Novak, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Prije svečanog otvaranja kod spomen ploče poginulim i nestalim policajcima njihove su obitelji i načelnik policijske uprave Krunoslav Gosarić sa suradnicima u znak sjećanja zapalili svijeće.

U prigodnim govorima što su ih održali, načelnik policijske uprave Gosarić i mons. Jezerinac istaknuli su važnost duhovne brige za policijske službenike s obzirom na prirodu njihovog posla i opasnosti kojima su svakodnevno izloženi, a koje neminovno ostavljaju traga na njima, ali i njihovim obiteljima.

 

Nakon otvorenja prostorije policijske kapelanije, vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u crkvi Svetog Nikole Biskupa u Čakovcu.