Operativna akcija "Alkohol"

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/alkohol.jpg

Tijekom noći s 28. na 29. lipnja (subota na nedjelju), u vremenu od 21 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će operativnu akciju "Alkohol“.

Foto: Ilustracija

Tijekom noći s 28. na 29. lipnja (subota na nedjelju), u vremenu od 21 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec  provoditi će operativnu akciju "Alkohol“.

 

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, te ostalih prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi koji su i najčešći počinitelji tih prometnih prekršaja.

 

Policija i ovom prilikom savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste taksi prijevoz.