Dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje

Photo PU_MA/2018/DROGA 0803208/DSC_1290.jpg

Foto: PU međimurska

Danas (četvrtak, 8. ožujka),  u prostorijama Policijske uprave međimurske, načelnik Policijske uprave, Ivan Sokač i voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije, Zlatko Baranašić, održali su izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su javnosti predstaviti rezultate dovršenog opsežnog kriminalističko istraživanja.

 

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, 38, 34, 36 i 41 - godišnjacima s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, 38-godišnjak je u gospodarskom objektu u dvorištu obiteljske kuće, radi kontinuirane proizvodnje,  skladištenja, krijumčarenja te daljnje prodaje nabavio materijal, opremu i tvari za izradu laboratorija u kojem je proizvodio marihuanu. Nadzor nad proizvodnjom i uvjetima mikroklime laboratorija vršena je korištenjem visoke tehnologije. Također, sumnja se da je 38-godišnjak ispod garaže u dvorištu obiteljske kuće započeo izradu novog prostora za uzgoj marihuane gdje je postavio instalacije za ugradnju klima uređaja, otvore za filtraciju zraka, razvukao mrežu električnih vodova s razvodnom kutijom, postavio prekrivena specijalna vrata čiji ulaz se upravlja pomoću hidraulike te započeo s radom na unutarnjoj izolaciji prostora.

Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija koje koriste 34, 36, 38 i 41-godišnjaci pronađen je laboratorij s opremom za „indoor“ (unutarnji) uzgoj marihuane, 2183,9 grama marihuane, 29 stabljika indijske konoplje u rastu, vaga za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni (38, 34 i 36- godišnjaci) uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok 41-godišnjak nije dostupan policiji. Potom su dovedeni na prvo ispitivanje kod općinskog državnog odvjetnika koji je 34-godišnjaka pustio na slobodu, dok je za 38 i 36-godišnjake izdao nalog za dovođenje  sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu. Županijski sudac za obojicu odredio je Istražni zatvor u trajanju od najdulje mjesec dana.