Hlapičina - napali policijske službenike

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/policajac03.jpg

U četvrtak, 9. listopada u 21.50 sati, u Hlapičini, prilikom postupanja na uspostavi javnog reda i mira, dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće, napala su trojica braće, 27, 21 i 19 godišnjak iz Hlapičine koji su ih odgurivali, prijetili im ubojstvom i vrijeđali ih pogrdnim riječima, a za to vrijeme nepoznati počinitelj među okupljenim mještanima savinuo je i oštetio bočno ogledalo na službenom vozilu.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 9. listopada u 21.50 sati, u Hlapičini, prilikom postupanja na uspostavi javnog reda i mira, dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće, napala su trojica braće, 27, 21 i 19 godišnjak iz Hlapičine koji su ih odgurivali, prijetili im ubojstvom i vrijeđali ih pogrdnim riječima, a za to vrijeme nepoznati počinitelj među okupljenim mještanima savinuo je i oštetio bočno ogledalo na  službenom vozilu. 

Nakon što su napadnutim kolegama u pomoć došli drugi policijski službenici, dvojica počinitelja, 21 i 19 godišnjak, su uhićeni, dok je 27-godišnjak pobjegao i za njim se još uvijek traga. 

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su policijski službenici u događaju lakše ozlijeđeni.

Protiv počinitelja je zbog  kaznenih djela „Napad na službenu osobu“ i „Prijetnja“ podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u čakovcu, te su 19 i 21-godišnjak dovedeni Sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.