Provedene aktivnosti humanitarnog moto susreta „The Honest Truth“

Photo PU_MA/2018/Moto susret/DSC_2044.jpg

Foto: PU međimurska

I ove godine Policijska uprava međimurska nastavlja s provođenjem preventivnih aktivnosti započetih u 2017. godini pod nazivom „The Honest Truth“, koje se odnose na preveniranje glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća – alkohol, drogu, nepropisnu brzinu, sigurnosni pojas, telefoniranje prilikom vožnje, distrakciju, umor i odvlačenje pažnje.

 

 Tako je u subotu, 12. svibnja, organiziran humanitarni moto „The Honest Truth“ susret s nizom aktivnosti. Najprije je u prostorijama Policijske uprave međimurske organizirano dobrovoljno darivanje krvi kojem je pristupilo šezdesetak darivatelja. Potom je kod Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ u Čakovcu postavljen poligon sigurne vožnje kojeg su vozili policijski službenici i članovi moto udruga, dok su na završetku susreta svi motociklisti vozili panoramsku humanitarnu vožnju prometnicama diljem Međimurja.

 Svoj su doprinos dali i Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec koji su izvodili pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla, a povodom Dana sestrinstva – 12. svibnja, postavljeni su i promotivno -edukativni štandovi s radovima članica Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije. U provođenje ove aktivnosti uključili su se i policijski službenici motociklisti sa službenim motociklima iz susjednih policijskih uprava Republike Slovenije i Mađarske, Mobilne jedinice prometne policije te policijski instruktori policijskih službenika – motociklista iz Policijske akademije u Zagrebu. Nadalje, uključili su se i policijski službenici motociklisti Policijske uprave varaždinske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske i zagrebačke.

Na početku susreta pozdrave su uputili župan Međimurske županije - Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca - Stjepan Kovač, savjetnik ministra unutarnjih poslova, privremeno u funkciji zamjenika načelnika Policijske uprave - Vladimir Faber i ravnatelj županijske bolnice Čakovec - Robert Grudić.

Prije polaska na panoramsku vožnju, grad Čakovec (partner u ovom projektu) i Policijska uprava međimurska, osigurali su za sve prisutne gulaš. U 15 sati na šetnici grada Mursko Središće gradonačelnik grada Mursko Središće - Dražen Srpak sve vozače motocikla pozdravio je i zaželio sretnu moto sezonu.

Cilj ove akcije je smanjiti broj prometnih nesreća kao i posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla, te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikla, kao i drugih sudionika u prometu.

Sva  novčana sredstva prikupljena tijekom ovog humanitarnog moto susreta darovat će se Odjelu intenzivne njege, Županijske bolnice u Čakovcu.