U PU međimurskoj održana prodaja bicikala putem javne dražbe

Photo PU_MA/Fotografije/Pronadeni bicikli/PP PRELOG 17.JPG

Svakog proljeća i jeseni PU međimurska prodaje bicikle i druge predmete koji su pronađeni, a nije im poznat vlasnik.

Foto: Ilustracija

Svakog proljeća i jeseni PU međimurska prodaje bicikle i druge predmete koji su pronađeni, a nije im poznat vlasnik.

Tako je u subotu, 1. listopada u dvorištu zgrade Policijske uprave održana prodaja putem javne dražbe. Na dražbi se okupio veliki broj zainteresiranih građana koji su nakon razgledavanja kupili 32 bicikla. Najjeftiniji bicikl prodan je za 30 kuna, a najskuplji za 1.000 kuna. Ukupno od prodaje bicikala u proračunska sredstva Republike Hrvatske uplaćeno je 6.090 kuna.

Što se tiče kaznenih djela krađa bicikala na području Međimurske županije, brojke upućuju na činjenicu da je ove godine, u odnosu na proteklu ukradeno 30 posto bicikala manje. U prvih devet mjeseci 2016. ukradeno je 207 bicikala, dok ih je u istom razdoblju protekle godine ukradeno 298.

Najveći broj bicikala ukraden je na području grada Čakovca, stoga vlasnicima preporučujemo da koriste nadzirano spremište (parkiralište) za bicikle u samom centru grada, na Trgu Republike.

 

Ujedno, podsjećamo građane da svoje bicikle mogu brzo i jednostavno, te potpuno besplatno registrirati putem portala za registraciju bicikala (https://bicikli.mup.hr/index.php)  ili putem mobitela preuzimanjem besplatne aplikacije za Android i iPhone uređaje. Radi se o pilot projektu koji se trenutno provodi na području PU varaždinske i PU međimurske. Aplikacija, osim registracije omogućuje i pregledavanje pronađenih bicikala čiji vlasnik nije poznat,  kao i prijavu krađe. Odmah nakon prijave krađe, osnovna  informacija s opisom bicikla šalje se policijskim ophodnjama.