PU međimurska pridružila se humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Photo PU_MA/2015/CEPOVI/MS.JPG

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 10. prosinca, ispred Policijske uprave međimurske, načelnik Krunoslav Gosarić, za iskazanu podršku humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, primio je prigodnu Zahvalnicu,koju mu je uručio predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, g. Emil Vibović.

 

 

U Policijskoj upravi međimurskoj akciju je pokrenula Podružnica Strukovne udruge kriminalista za Međimursku županiju. Ovom prilikom predsjedniku Udruge sakupljene PVC čepove, njih nekoliko stotina, predala je predsjednica, Silvija Špicar.

Naime, na više mjesta u zgradi Policijske uprave međimurske te u svim policijskim postajama postavljene su prepoznatljive i označene kartonske kutije u koje se sakupljaju čepovi. Poznato je kako je ova inicijativa raširena diljem cijele zemlje, a provode je razne  udruge i inicijative.

Ovom prilikom i nadalje se pozivaju svi zaposlenici Policijske uprave međimurske da odvoje malo vremena i posvete pažnju očuvanju okoliša te da sakupljanjem PVC čepova, a ne bacanjem u smeće daju svoj obol ovoj humanitarnoj akciji. Na taj način direktno pomažu potrebitima da dođu do svojih skupih lijekova – naglasio je načelnik Gosarić.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Humanitarnu akciju pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", udruga je pokrenula kako bi se sakupljanjem PVC čepova prikupila novčana sredstva za nabavku potrebnih lijekova – istaknuo je predsjednik udruge, Emil Vibović.