Miklavec - eksplozija plina

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/auto_policija06.jpg

U subotu, 13. kolovoza oko 7 sati i 25 minuta u Miklavcu, u prostoriji ljetne kuhinje došlo je do eksplozije plina kojom prilikom se urušio strop i krovište na 71-godišnjeg ukućana.

Foto: Ilustracija

U subotu, 13. kolovoza oko 7 sati i 25 minuta u Miklavcu, u prostoriji ljetne kuhinje došlo je do eksplozije plina kojom prilikom se urušio strop i krovište na 71-godišnjeg ukućana. Nakon brze intervencije vatrogasaca i djelatnika hitne medicinske pomoći unesrećeni je izvučen iz ruševina te prevezen u Županijsku bolnici Čakovec. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je u eksploziji zadobio teške ozljede opasne po život.

 

Očevidom u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara i eksploziva PU međimurske utvrđeno je kako je do eksplozije došlo uslijed ispuštanja plina na neispravnim instalacijama kombiniranog plinsko-električnog štednjaka. U eksploziji su oštećena i dva osobna automobila, kao i dio obiteljske kuće koji se neposredno nadovezuje na prostoriju ljetne kuće.

Danas, 16. kolovoza zaprimljena je obavijest Županijske bolnice Čakovec kako je unesrećeni, nažalost preminuo. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, nadležni držani odvjetnik naložio je obdukciju.

O događaju podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.