U PU međimurskoj održan Forum zaposlenika

Photo PU_MA/2016/FORUM ZAPOSLENIKA/MS forum.JPG

Foto: PU međimurska

U Čakovcu, danas 25. svibnja održan je Forum zaposlenika Policijske uprave međimurske na temu "Reorganizacija MUP-a RH“.

Okupljenim zaposlenicima osnovne smjernice novog teritorijalnog i unutarnjeg preustroja MUP-a predstavio je načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke i član Radne skupine Marijan Kirin. Potporu u izlaganju pružili su mu načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić te voditelji Službe za granicu Policijske uprave koprivničko-križevačke Siniša Došenović i Službe policije Policijske uprave međimurske Kristijan Srpak.

U svom izlaganju, načelnik Kirin naglasio je nužnost upoznavanja svakog zaposlenika MUP-a sa svim detaljima i trenutnim aktivnostima na provođenju zahtjevnog i opsežnog procesa reorganizacije. Od svih se djelatnika očekuje aktivna suradnja u iznošenju mišljenja i prijedloga.

Svaka promjena za sobom povlači niz otvorenih pitanja i nedoumica te je zbog potrebno da se svi djelatnici na transparentan način upoznaju s tijekom provođenja reorganizacije - nadovezao se načelnik Gosarić. Uspješnost preustroja ovisit će o brzini kojom se prilagođavamo promjenama i podršci svih zaposlenika Ministarstva.

Novim preustrojem želi se osnažiti temeljna organizacijska struktura policije, a to je policijska postaja. Veći broj policijskih službenika na terenu svakako može pridonijeti poboljšanju općeg stanja sigurnosti, a sigurnost svih građana u Republici Hrvatskoj najvažniji je segment policijskog rada.

Na kraju izlaganja zaposlenici su postavili nekoliko konkretnih pitanja te iznijeli svoje mišljenje i prijedloge o mogućim rješenjima za preustroj na području Policijske uprave međimurske.