Operativna akcija "Smokey"

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/06.03.2013. - oa smuki/MS.jpg

Foto: PU međimurska 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u vremenu od studenog 2012. do ožujka 2013. godine u sklopu operativne akcije „Smokey“ proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog osnovane sumnje da su počinile ukupno 22 kaznena djela „Zlouporaba opojnih droga“, „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“  i „Omogućavanje trošenja droga“.

Dana, 4. ožujka u jutarnjim satima, uhićeno je ukupno devet osoba, a temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu provedene su pretrage doma i drugih prostora na više adresa, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 821,9 grama marihuane, 44 rastuće biljke indijske konoplje, visine od 8-12 cm, 70,3 grama sjemenki indijske konoplje, 2,3 grama gljiva psilocibin, 1 automatska puška kalibra 7,62 mm, 26 komada puščanog streljiva, dijelovi oružja i vojne opreme, te 3 digitalne vage.

Sve uhićene osobe su dana 5. ožujka predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, a potom dovedene Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, gdje su ispitane, nakon čega je 8 osoba pušteno da se brani sa slobode, a 1 je određen istražni zatvor.