Posjetom učenika Policijskoj upravi međimurskoj završio preventivni projekt „Imam izbor“

Photo PU_MA/2016/IMAM IZBOR 8/ms.JPG

Foto: PU međimurska

U utorak, 31. svibnja u Policijskoj upravi međimurskoj posjetom učenika Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, održana je osma i ujedno završna komponenta preventivnog projekta „Imam izbor“, koji se za učenike petih razreda provodio od listopada prošle do svibnja ove godine.

 

U posjet međimurskoj policiji stiglo je sedamdesetak učenika i njihovih učiteljica. Policijski službenici Ureda načelnika policijske uprave, Branko Jakupak i Danijela Turk zaželjeli su mladim gostima dobrodošlicu te ih u uvodnoj riječi upoznali s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje poslove. U dvorištu policijske uprave, učenike su dočekali policijski službenici prometne i interventne policije. Pripremili su im i predstavili opremu, pomagala i službena vozila koja koriste u svom radu. Ujedno, na zanimljiv način učenicima su opisali jedan radni dan policijskog službenika. Najveće iznenađenje bio je policijski pas Boos, s kojim su se nakon kratke pokazne vježbe veselo fotografirali.

U jednoj od komponenata održana je i likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove s dotadašnjih radionica, čime ih se željelo potaknuti na izražavanje svog stava o policiji, o nasilju, o vandalizmu, kao i o njihovoj ulozi u društvu.  Četvero  učenika koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima koje su im uručili načelnik PU međimurske, Krunoslav Gosarić te njegov zamjenik, Danijel Mikulić. Načelnik  Gosarić u svom obraćanju zahvalio se učenicima i njihovim učiteljima na sudjelovanju u ovom preventivnom projektu te im poželio uspjeh u daljnjem obrazovanju. Istaknuo je da su ovakve preventivne aktivnosti prilika da učenici spoznaju kako su policajke i policajci njihovi prijatelji čiji je osnovni zadatak briga o njihovoj sigurnost. Također, izrazio je želju da se netko od njih u budućnosti opredijeli za zanimanje policajca.

Sve odrađene komponente policijska službenica za odnose s javnošću, Danijela Turk popratila je fotografijama. Kroz kratku prezentaciju sve sudionike podsjetila je na važne aspekte i poruke ove preventivne akcije.

Uz slatkiše, sokove i izmjenu dojmova o svim zanimljivim trenucima koje su zajedno proveli, posjet PU međimurskoj priveden je kraju.