Prometna nesreća s poginulom osobom

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Prometne nesrece/auto_Gorican_26032012.jpg

U ponedjeljak 9. veljače u 16.30 sati, na državnoj cesti broj D-20, između naselja Sveti Križ i Štefanec, dogodila se prometna nesreća u kojoj 32-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik prekriven snijegom), zbog čega je u lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim dijelom teretnog automobila udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak s područja Međimurske županije. Uslijed siline udara oba vozila sišla su izvan kolnika.

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak 9. veljače u 16,30 sati, na državnoj cesti broj D-20, između naselja Sveti Križ i Štefanec, dogodila se prometna nesreća u kojoj 32-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik prekriven snijegom), zbog čega je u lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim dijelom teretnog automobila udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak s područja Međimurske županije. Uslijed siline udara oba vozila sišla su izvan kolnika.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Županijske bolnice Čakovec, koja je utvrdila smrt vozača osobnog automobila. U izvlačenju unesrećenog iz vozila sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

Očevid na mjestu događaja obavila je zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu.

Dionica državne ceste od mjesta Štefanec do raskrižja sa županijskom cestom koje vodi prema mjestima Mala Subotica i Orehovica bila je zatvorena za sav promet  između 16.50 i 23.58 sati, te se promet odvijao obilaznim pravcima.

Protiv vozača teretnog automobila biti će podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.