Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Photo PU_MA/2017/AKCIJA TISPOL/tispol-24 sata MS.jpg

Foto: Ilustracija

Temeljem plana TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europe) od 19.4. od 6 sati do 20.4. do 6 sati na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj proveden je 24-satni nadzor brzine. U nadzoru je bilo angažirano 547 policijskih službenika, koji su provodili nadzor na 1.108 lokacija, od kojih su većinu odabrali građani. Kontrolirano je ukupno 3.541 vozilo, pri čemu je utvrđeno 2.225 prekršaja prekoračenja brzine.

 

Na području PU međimurske tijekom 24-satne  akcije angažirano je 11 policijskih službenika, koji su nadzirali brzinu kretanja vozila na 40 lokacija. Tijekom nadzora kontrolirano je 78 vozila, te je pritom utvrđeno 25 prekršaja prekoračenja brzine.

Rezultati akcije, kako na razini države, tako i na području Međimurske županije su zadovoljavajući, osobito uzimajući u obzir relativno loše vremenske uvjete. Loše vrijeme tijekom akcije utjecalo je na povećan oprez vozača, pa su prilagodili brzinu otežanim uvjetima na cestama. Akcija je prvenstveno imala preventivni karakter, a pozivanjem građana da odaberu lokacije nadzora brzine, odnosno uključivanjem javnosti, namjera je bila povećati svijest o sigurnosti u cestovnom prometu, kojoj svaki pojedinac može doprinijeti.

Žitelji Međimurja najčešće su sugerirali da se nadzor brzine provede na području Čakovca (Mihovljanska ulica, Kalnička ulica, Ulica bana Jelačića, južna obilaznica grada, te u blizini dječjih vrtića), ujedno zatražili su i nadzore u Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Kotoribi, Donjem Kraljevcu, Pušćinama, Stanetincu, Štrukovcu, Vratišincu, Dekanovcu, Palovcu, Kuršancu, Svetom Križu, Gornjem Hrašćanu, Donjem Vidovcu, Otoku, Hlapičini, Slemenicama, Selnici, Remisu, Ivanovcu, Pribislavcu, Donjem Mihaljevcu, Hodošanu i Okruglom Vrhu.  

Važno je istaknuti, kako u vrijeme održavanja 24-satnog nadzora brzine na području Republike Hrvatske nije evidentirana niti jedna prometna nesreća s poginulom osobom.