Čakovec - teško ozlijeđen 20-godišnji vozač

Photo PU_MA/2017/PN 05052017/MS.JPG

Foto: PU međimurska

U petak, 5. svibnja petnaestak minuta nakon 22 sata na nadvožnjaku u Čakovcu, Zrinsko Frankopanskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 20-godišnji vozač Smarta.

Upravljajući pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,32 promila, 37-godišnji vozač BMW-a X6, čakovečkih registarskih oznaka, u desnom zavoju djelomično je prešao na suprotnu prometnu traku, gdje prednjim dijelom vozila udario u prednju bočnu stranu Smarta, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji vozač. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja BMW-a na lijevu bočnu stranu, dok je Smart odbačen u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne medicinske pomoći 20-godišnji vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen, zbog čega je zadržan na liječenju.

Zbog obavljanja očevida dionica državne ceste broj 209, na kojoj se dogodila prometna nesreća, bila je zatvorena za sav promet, te se odvijao obilaznim pravcima

Protiv 37-godišnjeg vozača zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.