Obavijest o biciklističkoj utrci "Tour of Croatia"

Photo PU_MA/2015/TOUR 2015/TOUR 2015.jpg

Tour of Croatia - Race through the natural beauty 2015., startala je 22. travnja (srijeda), a završava 26. travnja (nedjelja).

Foto: Ilustracija

Tour of Croatia - Race through the natural beauty 2015., startala je 22. travnja (srijeda), a završava 26. travnja (nedjelja). Radi se o etapnoj međunarodnoj profesionalnoj biciklističkoj utrci kroz Republiku Hrvatsku u kojoj sudjeluje 19 profesionalnih ekipa s po osam natjecatelja.

Utrka se odvija u pet etapa, od kojih je prva započela na području Splitsko-dalmatinske županije, dok posljednja kreće iz Međimurske županije u Svetom Martinu na Muri, a završava u Zagrebu.

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja.

Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika.

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su  se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Posljednja etapa kroz Međimursku županiju starta u nedjelju, 26. travnja u 10.46 sati u Svetom Martinu na Muri (Toplice - SPA centar).

TRASA KRETANJA KROZ MEĐIMURSKU ŽUPANIJU

Sveti Martin na Muri - Žiškovec DC209 - Šenkovec DC209 - Čakovec (Maršala Tita, Svetojelenska, Tome Masaryka, Preloška) - prijelaz preko željezničke pruge u Čakovcu (Buzovec) - Ivanovec DC20 - Prelog DC20 - prijelaz preko mosta rijeke Drave kod Otoka na područje Varaždinske županije te dalje prema Zagrebu.