Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Photo PU_MA/2016/Zapljena marihuane - presica/MS marihuana.JPG

Foto: PU međimurska

 

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, voditelj Službe kriminalističke policije PU međimurske, Zdravko Kolarić prezentirao je rezultate nedavno provedene suradnje policije i carine (Odjel za mobilne jedinice - Varaždin).

 

U srijedu, 1. lipnja oko 18 sati u Dragoslavcu prilikom zajedničke kontrole vozila, osoba i robe, policijskih službenika PU međimurske i djelatnika Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Varaždin zaustavljen je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 48-godišnjakinja s područja Međimurske županije. Pregledom vozila na stražnjem sjedalu u otvorenoj vreći uočen je paket omotan prozirnom i ALU folijom ispunjen drogom marihuanom težine 1130 grama.

U četvrtak, 2. lipnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće, koje koristi 48-godišnjakinja. U spavaćoj sobi  pronađen je PVC paketić ispunjen drogom marihuanom težine 18,8 grama.

Droga je oduzeta od osumnjičene te će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.