Završetak operativne akcije "Mir i dobro"

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/16.12.2013. - MIR I DOBRO/MS.JPG

Kao i proteklih godina Policijska uprava međimurska u vremenskom razdoblju od 15. prosinca 2014. godine do 8. siječnja 2015. godine provela je tradicionalnu operativnu akciju "Mir i dobro".

Foto: Ilustracija

Kao i proteklih godina Policijska uprava međimurska u vremenskom razdoblju od 15. prosinca 2014. godine do 8. siječnja 2015. godine provela je tradicionalnu operativnu akciju "Mir i dobro".     

Za vrijeme provođenja akcije na području Policijske uprave nisu evidentirani događaji koji bi u znatnijoj mjeri narušili stanje opće sigurnosti u Međimurskoj županiji. Na području Policijske uprave bilježi se nešto veći broj kaznenih djela u odnosu na vremensko razdoblje provođenja proteklih operativnih akcija "Mir i dobro", dok u stanju javnog reda i mira ne bilježimo veća odstupanja od ranije provedenih akcija.

Potrebno je istaknuti da se tijekom provođenja operativne akcije "Mir i dobro 2014./2015." bilježi porast ozlijeđenih osoba zbog neadekvatnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Osam osoba zatražilo je liječničku pomoć zbog zadobivanja tjelesnih ozljeda, od čega je sedam osoba zadobilo lake tjelesne ozljede, a jedna osoba je zadobila tešku tjelesnu ozljedu (muškarac rođen 1975. godine iz Belice). Od navedenih osam osoba, četiri osobe bile su mlađe od 14 godina, tri osobe bile su starosti između 14 i 18 godina, dok je jedna osoba bila punoljetna. Bitno je napomenuti da do ozljeđivanja nije došlo na prijavljenim javnim okupljanjima, odnosno na mjestima gdje se okupljao veći broj građana, već su se uglavnom dogodila na kućnim proslavama.

Usprkos poduzetim preventivnim aktivnostima u cilju senzibiliziranja cjelokupne javnosti o mogućim opasnostima prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvima, tijekom obilježavanja proteklih božićnih i novogodišnjih blagdana došlo je do porasta ozlijeđenih osoba, te će se kroz preventivne aktivnosti vezano za slijedeće operativne akcije "Mir i dobro", veća pozornost posvetiti uoznavanju i edukaciji građana o pravilnom, te zakonitom rukovanju pirotehnikom.