Železna Gora - pokušaj ubojstva

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/policija3.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 66-godišnjak s područja općine Štrigova, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 66-godišnjak s područja općine Štrigova, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Naime, u ponedjeljak 14. kolovoza nešto poslije 17 sati u Železnoj Gori, osumnjičeni je s noževima u rukama nasrnuo na 60-godišnjeg susjeda u trenutku kada je izlazio iz  automobila parkiranog u svom dvorištu. Napadnuti susjed uspio je rukama blokirati nasrtaj, ali  je pritom zadobio više porezotina. Ujedno, nogom je uspio izbiti drugi nož iz napadačeve ruke. Nakon toga  osumnjičeni  je  pobjegao  u  svoje  dvorište, gdje  su  ga sustigli napadnuti susjed i njegov 32-godišnji sin. U tom trenutku osumnjičeni je iz stražnjeg džepa hlača pokušao izvaditi još jedan nož, ali su ga otac i sin uspjeli svladati te zadržati do dolaska policijske ophodnje.

Napadač je uhićen te su mu policijski službenici tijekom istraživanja oduzeli tri noža. U  događaju  osumnjičeni  i  napadnuti 60-godišnjak lakše su ozlijeđeni zbog čega im je pružena liječnička pomoć.   

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhićenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U utorak, 15. kolovoza u poslijepodnevnim satima nakon ispitivanja 66-godišnjeg osumnjičenika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog nadležnog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor.