Obilježena 13. obljetnica tragične pogibije Željka Murka

Photo PU_MA/2016/MURKO ŽELJKO OSTALO/MS.JPG

Foto: PU međimurska

Danas, 12. veljače u prijepodnevnim satima obilježena je 13. obljetnica pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka koji je izgubio život obavljajući častan policijski posao prilikom potjere za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću.

 

Kao i prijašnjih godina, uz Spomen ploču na mjestu pogibije policijskog službenika, vijenac i svijeće položili su kolege iz Željkove ustrojstvene jedinice, Postaje prometne policije Čakovec i supruga Kristijana.

Na čakovečkom groblju, na grob Željka Murka vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave međimurske, Međimurske županije, Grada Čakovca, Mjesnog odbora Mihovljan i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, te članovi obitelji. Također, uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu položen je vijenac te su zapaljene svijeće.

Prigodnu molitvu na grobu i kod Spomen ploče održao je policijski kapelan, vlč. Ivica Horvat.

U dvorani Društvenog doma održan je komemorativni skup na kojem su uspomene i sjećanja na dragog nam kolegu oživjeli gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, Branko Sušec, načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić i predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, dr. Josip Mihaljević.

„Možete biti ponosni što živite u sredini koja ne zaboravlja i uvijek se prisjeća požrtvovnosti svojih policajaca te brine o njihovim obiteljima“, istaknuo je dr. Mihaljević u svom prigodno govoru.

Prigodni poklon, najmlađem sinu Željka Murka, Franu, osigurali su Grad Čakovec i Međimurska županija.