"Moj prijatelj policajac i ja u prometu"

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/promet-razno/Djeca-u-prometu.jpg

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 3. do 31. ožujka provoditi će preventivnu akciju "Moj prijatelj policajac i ja u prometu". Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi, a provoditi će se u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 3. do 31. ožujka provoditi će preventivnu akciju "Moj prijatelj policajac i ja u prometu".

Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi, a provoditi će se u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

Policijski službenici djecu će na njima zanimljiv i prihvatljiv način educirati o pravilima prometne kulture sa osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.