Mobilni preventivni centar policije - aktivnosti tijekom mjeseca studenoga 2015.

Photo PU_MA/2015/MPC_STUDENI/Mobilni3_studeni.jpg

Foto: PU međimurska  

 

U studenom ove godine policijski službenici Policijske uprave međimurske, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su ukupno 12 preventivnih akcija, i to: 

 

 

Policijska postaja Čakovec

U ponedjeljak, 16. studenoga od 10 do 11 sati u Paragu, provedene su preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekata „Živim život bez nasilja“ i „Manje oružja, manje tragedija“. Aktivnosti su bile usmjerene na senzibilizaciju javnosti vezano za problematiku nasilja u obitelji, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, osiguranja dostupnosti informacija o zaštiti od svih oblika nasilja te pružanja informacija o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i eksploziva bez sankcija.

Preventivne aktivnosti podržali su načelnik Općine Nedelišće, zamjenik župana Međimurske županije te predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine.

U utorak, 17. studenoga od 10 do 110 sati u Kuršancu, kod Obiteljskog centrate u srijedu, 23. studenoga od 10 do 11 sati u Orehovici, provedene su spomenute preventivne aktivnosti uz svesrdnu podršku predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine, načelnika Općine Orehovica, zamjenika načelnika i predsjednika romske nacionalne manjine, kao i predstavnika Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije te lovačkog društva „Prepelica“.

 

Policijska postaja Prelog

 U utorak, 10. studenoga od 8.30 do 10.30 sati u Piškorovcu i od 11 do 13 sati u Domašincu te u srijedu, 11. studenoga od 9 do 11 sati u Kotoribi, provedene su preventivne aktivnosti iz nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici u suradnji s predstavnicima romske nacionalne manjine te predstavnicima Općina Mala Subotica, Domašinec i Kotoriba, prezentirali su građanima problematiku ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari. Posebno su istaknute sve štetne posljedice, koje takva sredstva mogu prouzrokovati, a ujedno je iskorištena prilika da se nazočnima prezentira novo preventivno vozilo policije i njegove mogućnosti.

Građani su prilikom preventivnih aktivnosti dragovoljno predali: 

  • 73 komada streljiva raznog kalibra,
  • vježbovni metak za ručni bacač i
  • topničko streljivo kalibra 20 mm.

 

Policijska postaja Mursko Središće

U subotu, 7. studenoga od 11 do 15 sati u Svetom Martinu na Muri, prilikom održavanja javnog okupljanja „Dani martinja“, provedena je preventivna akcija „Ispravno odluči“. Posjetiteljima javnog okupljanja skrenuta pozornost na opasnost i posljedice konzumacije alkohola i upravljanja motornim vozilom pod utjecajem opojnih sredstava kojom prilikom su podijeljeni  promidžbeni materijali i privjesci „Vozi, ne vozi“.

U nedjelju, 20. studenoga od 11 do 13 sati u Vratišincu, na parkiralištu kod zgrade općine za vrijeme tjednog sajma, uspostavljanjem je info-punkta, uz dijeljenje brošura „Zajedno do veće sigurnosti“, građanima su predstavljene aktualne preventivne aktivnosti.

 

Policijska postaja Štrigova

Policijski službenici Policijske postaje Štrigova, u petak, 6. studenoga u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec te u četvrtak, 12. studenoga u Osnovnoj školi Štrigova za učenike od petog do osmog razreda održali su predavanje „Sigurno na Internetu“. Predavanje je održano uz potporu policijske službenice Odjela za tehniku Snježane Horvat-Kadežabek. Učenici su upoznati s načinima kako sigurnije pretraživati Internet, te o oblicima Cyberbullying-a te metodama samozaštite.

Po završetku predavanja učenicima je predstavljen Mobilni preventivni centar policije, njegova opremu i mogućnosti rada na terenu.

  

Postaja prometne policije Čakovec

U petak, 13. te u četvrtak, 19. studenoga od 10 do 13 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u Štrigovi  i Podturnu proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu, pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, s posebnim osvrtom na mlade vozače. Svim građanima koji su posjetili informativne punktove podijeljen je promidžbeni materijal te su upoznati i usmjereni na pravilno kretanje, prelaženje kolnika, način upravljanja, korištenje zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka te tehničku ispravnost njihovih vozila.