Grad Čakovec dobio policijsku biciklističku ophodnju

Photo PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/23.07.2013. - BICIKLISTICKE OPHODNJE/ms.JPG

Foto: PU međimurska

Danas, u jutarnjim satima, u prostorijama Policijske uprave međimurske, gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, svečano je na korištenje policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec uručio dva bicikla i opremu namijenjenu policijskim biciklističkim ophodnjama.

Bicikli i oprema nabavljeni su iz sredstava što ih je grad kroz Vijeće za prevenciju namijenio preventivnim aktivnostima, a dokaz je nastavka vrlo dobre suradnje između Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske na prevenciji, u čemu naša sredina prednjači i na državnoj razini.           

Policijski službenici bicikle će koristiti za obavljanje redovne ophodnje, te kontrolu i regulaciju prometa. Prednost ovakvih ophodnji ogleda se u njihovoj pokretljivosti. Za razliku od automobilskih ophodnji, policajci na biciklima mogu patrolirati i intervenirati i na mjestima na kojima se vozilima ne može prići. Osim toga, biciklističke ophodnje doprinijet će većoj prisutnosti policijskih službenika na terenu i omogućiti neposredniji kontakt s građanima. Ovakve ophodnje su ujedno i jeftinije i ekološki prihvatljivije od onih motoriziranih.

Tijekom tradicionalnog održavanja „Porcijunkulova“ policijski službenici na biciklima obavljati će ophodnje centrom grada, ali i užom okolicom, kako bi doprinijeti sigurnosti svih građana koji će u to vrijeme posjetiti grad Čakovec.