Analiza ovogodišnje akcije "Mir i dobro"

Photo PU_VS/Akcije/Mir i dobro/mir i dobro.jpg

Foto: ilustracija

Provedba akcije „Mir i dobro“ kojom se za trajanja božićnih i novogodišnjih blagdana nizom preventivnih postupanja policije nastoji održati povoljno stanje javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, a poseban naglasak se stavlja na sprječavanja zlouporabe pirotehničkih sredstava, ove godine dala je odlične rezultate.

Akcija se provodila od 16. prosinca do 8. siječnja, a intenzivnim preventivnim postupanjima policije i upozorenjima javnosti putem medija o opasnostima od nestručnog rukovanja pirotehnikom, rezultirala je činjenicom kako na području PU vukovarsko-srijemske ni jedna osoba nije smrtno stradala, niti je ozlijeđena.

Za trajanja akcije oduzeta su tri komada oružja, 143 komada raznog streljiva, jedno eksplozivno sredstvo te 18 komada pirotehničkih sredstava.

Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja/pirotehničkih sredstava prekršajno su prijavljene tri, a kazneno, također, tri punoljetne osobe.

Podsjećamo:

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama.