Policajci inicirali nabavku sportske opreme za OŠ I.G. Kovačić iz Štitara

Photo PU_VS/donacije/natpisna ploca skole.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske postaje Županja, Mirko Vić, kontakt policajac i Igor Galunić, policijski službenik za prevenciju, još su na samom početku proteklog ljeta detektirali najveći problem štitarske osnovne škole I. G. Kovačić- nemogućnost održavanja nastave tjelesne kulture jer ova škola nema sportsku dvoranu. No, kako škola nema niti sportsku opremu, čak se niti improvizirana nastava koju bi mogli održavati u predvorju škole ovako, bez pomoćnih sredstava, ne može održavati. Stoga su, ova dva policijska službenika, inače vrlo dobro upućena u problematiku lokalne zajednice, odlučili do iduće školske godine, nabaviti sportsku opremu te omogućiti malim Štitarcima da na pitanje koji vam je najdraži predmet konačno mogu reći: tjelesni!

Napori koje su policijski službenici Vić i Galunić uložili kako bi ostvarili ljetos dano obećanje, jučer su urodili plodom - predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora predao je učenicima OŠ Ivana Gorana Kovačića donaciju sportske opreme - strunjače, lopte, male golove za nogomet, u vrijednosti oko 15.000,00 kuna.

Hrvatski olimpijski odbor uz vrhunski sport, brine i o sportu djece i mladeži. Imamo više akcija i aktivnosti po tom pitanju. Ovo je jedna od akcija ''Odaberi sport'' koja se provodi u suradnji sa sportskim zajednicama gdje uključujemo djecu koja se nisu uključila u sportske aktivnosti i svrha ove donacije je da se djeci omogući bavljenje sportom u školi. Osim Štitara imali smo dosta akcija po Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ovo je jedan lijep primjer gdje su kontakt policajci uočili nedostatak sportske opreme za školu, što smo mi preko Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca prepoznali i osigurali preko Hrvatskog olimpijskog odbora sportsku opremu za ovu školu - rekao je Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, a ravnatelj škole, Luka Ivkić zahvalio je na vrijednoj donaciji koju je dobila škola u Štitaru.

- Ideja je potakla od kontakt policajaca iz Županje i nekako slučajno u razgovoru na upit o poteškoćama u školi ponudili su svoju pomoć u rješavanju financijskog problema pri nabavi sportske opreme.I evo, zaista su uspjeli u tome – kazao je ravnatelj Ivkić, vidno razdragan uspješnim završetkom ove višegodišnje poteškoće štitarske osnovne škole.

Zamjenika načelnika PU vukovarsko-srijemske, Fabijana Kapulara, djeca su, pak, nagradila najvećim pljeskom jer je im je ispričao anegdotu iz svog djetinjstva. Rekao im je kako ih on najbolje može razumjeti jer ni njegova škola nije imala sportsku dvoranu. No, vi ćete barem sada, na ovoj sportskoj opremi u predvorju škole ipak moći imati nastavu iz tjelesne kulture. Ja i moji prijatelji u razredu smo se užasavali nastave iz tjelesnog. Učiteljica bi u maloj učionici napravila mjesta za vježbanje, ali nikada nismo vježbali gimnastičke figure nego matematiku!

A kako bi se odužila donatorima, djeca su se zahvalila na svoj način -prigodnim programom. Bilo je tu plesa, pjesme i recitacija. Tako su u dva navrata učenici trećeg razreda izveli plesne točke uz skladbu Kad si sretan i„Hoki-poki; Filip M. je, pak, recitirao pjesmu Nogomet, Nikolina M. i Andrea D. recitirale su pjesmu Sportovi. Marija F. je, pak, pustila slavujski glas u pjesmi Put putujem, dok je Lucija P., učenica petog razreda, na violini izvela IX. simfoniju Ludwiga van Beethovena, Odu radosti.