Vinkovci: Predavanje u Domu za starije i nemoćne osobe

Photo PU_VS/Akcije/predavanja starijim osobama/staracki vk/naslovna.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U sklopu preventivnog projekta PU vukovarsko-srijemske „Sigurno u zlatnim godinama“, a na prethodni poziv ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima, policijske službenice za prevenciju održale su danas prijepodne edukativno predavanje za 60-tak korisnika Doma na temu „Prevencija kaznenih djela na štetu starijih osoba“.

Policijske službenice za prevenciju u sklopu projekta "Sigurno u zlatnim godinama" provode edukacije osoba starije životne dobi ukazujući im tom prilikom na razne modalitete počinjenja kaznenih djela, kao što su krađe, drske krađe, kao i na najčešće modalitete klasičnih prijevara s izdvojenim primjerima iz policijske prakse. Na taj način cilj nam je postići stvaranje osjećaja odgovornosti kod osoba starije životne dobi te educiranje što većeg broja osoba o načinima samozaštite, posebice u pogledu činjenja kaznenih djela prijevara i drskih krađa na štetu osoba treće životne dobi.  

Po završetku edukativnog predavanja, korisnici Doma istaknuli su kako su kroz predavanje prikupili korisna znanja a za kraj policijske službenice podijelile su im promotivne materijale na temu „Zaštitite se od prevaranata!“.