Predstavljeni novi načelnici policijskih postaja

Photo PU_VS/novi nacelnici PP/IMG_4405.JPG

Danas su načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular i njegov zamjenik Goran Lovrić predstavili nove načelnike policijskih postaja, koji su, nakon provedenih testiranja i razgovora, ostvarili najbolje rezultate te su na prijedlog načelnika policijske uprave glavnom ravnatelju policije, s jučerašnjim danom, stupili na nove dužnosti. Pojedini od imenovanih načelnika su poznati

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas su načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular i njegov zamjenik Goran Lovrić predstavili nove načelnike policijskih postaja, koji su, nakon provedenih testiranja i razgovora, ostvarili najbolje rezultate te su na prijedlog načelnika policijske uprave glavnom ravnatelju policije, s jučerašnjim danom, stupili na nove dužnosti. Pojedini od imenovanih načelnika su poznati javnosti jer su već obavljali određena rukovodeća radna mjesta, a neki su i bili načelnici policijskih postaja.

Provedenim natječajem za radna mjesta načelnika policijskih postaja bila su obuhvaćena radna mjesta načelnika osam policijskih postaja jer je radno mjesto načelnika Policijske postaja Županja popunjeno natječajem koji je proveden tijekom 2015. godine. Policijskom postajom Županja rukovodi Antun Bekavac.

Predstavljeni načelnici policijskih postaja svoju će dužnost obnašati narednih 5 godina.

Načelnikom Policijske postaje Vukovar imenovan je Miro Bradić.  Od 2012. godine do listopada 2015. godine bio je načelnik Policijske postaje Vukovar. Načelnik Bradić diplomirani je kriminalista; 28 godina je u službi. Obavljao je gotovo sve policijske poslove-od poslova policajca do načelnika policijske postaje, a u zadnje dvije godine obnašao je i funkciju načelnika policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Načelnikom Postaje granične policije Bajakovo imenovan je dosadašnji načelnik postaje Bajakovo Luka Domaćinović.Od 1991. godine zaposlenik je MUP-a. Također, kao i načelnik Bradić prošao je sve policijske poslove, od policajca do načelnika postaje. Aktivni je sudionik Domovinskog rata te je za svoje zasluge odlikovan u više navrata pohvaljivan i odlikovan.

Načelnikom Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica imenovan je Marijan Sičanica. Načelnik Sičanica je diplomirani kriminalista, u sustavu MUP-a od 1990. godine. Osim što je aktivni sudionik Domovinskog rata, za što je više puta nagrađivan i pohvaljivan, na radno mjesto načelnika postaje dolazi s mjesta voditelja Odjela za terorizam. Za istaknuti je da je načelnikom postaje Vinkovci bio od 2004.-2012.

Ivan Groznica ponovno je imenovan za načelnika Policijske postaje Ilok., kojom kontinuirano rukovodi od 2004. godine. Između ostalog, najdugovječniji je načelnik iste policijske postaje te je izabran i imenovan da nastavi rukovoditi Policijskom postajom Ilok i u narednom periodu.

Načelnikom Policijske postaje Tovarnikna netom završenom natječaju izabran je Pero Ružolčić.  Načelnik Ružolčić je 1993. godine iz obrambenih snaga Republike Hrvatske prešao u MUP. Od 2001. godine djelatnik je u Policijskoj postaji Tovarnik. U sklopu svog rada u policiji radio je sve policijske poslove, od policijskog službenika do pomoćnika načelnika u postaji. Nakon provedenog natječaja imenovan je i načelnikom postaje.

Dubravko Stojačić imenovan je načelnikom Policijske postaje Otok. Na radno mjesto načelnika dolazi s radnog mjesta pomoćnika načelnika postaje u Vinkovcima. U policijskom sustavu je od 1992. godine te je kao i svi predstavljeni načelnici prošao sve policijske poslove.

Načelnikom Postaje prometne policije Vinkovci imenovan je Josip Veselčić.  Načelnik Veselčić je nakon završene srednje policijske škole 1998. godine policijski službenik, a tijekom svoje dosadašnje karijere obavljao je poslove policijskog službenika do šefa smjene u policijskoj postaji u Vinkovcima. U Postaji prometne policije Veselčić je već radio, od 1998. do 2013. godine te je tada prošao sve policijske poslove koje obuhvaća promet.

Po prvi put u ovoj policijskoj upravi na čelno mjesto načelnika policijske postaje dolazi žena za načelnicu. Katica Frančešević je pravnica po struci, a imenovana je načelnicom Policijske postaje Vrbanja. Tijekom svoje profesionalne karijere u MUP-u obavljala je sve policijske poslove u postaji, od policijske službenice do pomoćnice načelnika.