Vinkovci: Uspješna prezentacija programa "Odaberi sport"

Photo PU_VS/Akcije/Odaberi sport/Odaberi sport 2013/NASLOVNA.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Jučer, 18. veljače s početkom u 13 sati, u športskoj dvorani osnovne škole „Antun Gustav Matoš“, u Vinkovcima, Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Zajednicom športskih udruga grada Vinkovaca i s prvoditeljima projekta Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskom olimpijskom akademijom, organizirao je sportsko demonstrativan program pod nazivom „Odaberi sport“, za sve učenike nižih razreda, osnovnih škola iz grada Vinkovaca.

Cilj programa je pridonijeti razvoju sportske kulture i olimpizma kod mladih te motivirati njihovo uključivanje u sport. Kroz provedbu programa, pozivaju se mladi da odaberu sport te se upoznaju s osnovama znanja i načelima o pojedinim sportovima, a sve kako bi samostalnije i kvalitetnije odabrali sport koji ima najviše odgovara i u kojem će se najbolje zabaviti a samim time i duže ostati u njemu, što bi trebalo biti preventiva negativnim sociološkim pojavama a time i zlouporabi droge.

Kroz bogati športski program održane su demonstracije: cheerleaders skupine, malih športaša (nogomet, tenis, judo, biciklizam, stolni tenis, taekwon-do), sportsko-plesne udruge, mažoretkinja kao i gostovanja poznatijih sportaša: Darko Kralj, Tomislav Zadro i Mario Alilović. Tijekom priredbe, policijski službenici MUP-a RH, PU vukovarsko srijemske u sklopu programa izveli su pokaznu vježbu sa službenim psom za detekciju droga kao i pokaznu vježbu na temu tehnike samoobrane.