Moto susreti Vinkovci 2013

Photo PU_VS/Brzina/mjerenje brzine motor.jpg

Povodom obilježavanja dana grada Vinkovaca, 20. srpnja,ovog vikenda, u gradu se održavaju već tradicionalni 8. moto susreti u organizaciji Moto kluba Vinkovci.

Foto: ilustracija

Povodom obilježavanja dana grada Vinkovaca,  20. srpnja,ovog vikenda, u gradu se održavaju već tradicionalni 8. moto susreti u organizaciji Moto kluba Vinkovci. Uzimajući u obzir da se ovom prilikom na području Vinkovaca očekuje veći broj sudionika na motociklima, savjetujemo sve sudionike u prometu da povećaju oprez te da budu strpljivi i tolerantni.

Jednako tako, obavještavamo sve građane kako će se radi održavanja predstave vještine egzibicionista u vožnji motocikla, dana 20. srpnja 2013 . godine u vremenu od 15.50 do 17.15 sati, zatvoriti dio Ulice H. D. Genschera, od raskrižja sa Ulicom H. V. Hrvatinića do raskrižja sa Ulicom Lavoslava Ružičke. Na spomenutoj cestovnoj dionici promet će se zatvoriti na način da će se promet odvijati alternativnim ulicama navedenoga dijela grada Vinkovaca.

Apeliramo posebno na sve vozače motocikala i mopeda da zaštitnu kacigu koriste uvijek i na propisani način. Podsjećamo da su motociklisti specifična skupina sudionika u prometu koja je ranjivija na cesti i podređena zbog ranjivosti ponašanju drugih sudionika u prometu. Za motocikliste imamo sedam – nazovimo ih zapovijedi: uvijek nosite kacigu, uvijek nosite zaštitnu opremu, nikada nemojte voziti pod utjecajem (alkohola, droga, lijekova), vozite samo u dobrim vremenskim uvjetima, vozite odgovorno, pretpostavite da ste nevidljivi i stalno osmatrajte cestu, informirajte se o cestovnim pravcima koje namjeravate koristiti.

Policijski službenici tijekom vikenda pojačano će nadzirati promet na cestama kako bi svojom nazočnošću, upozorenjima, zapovijedima, uputama i savjetima  utjecali na pravilno i zakonito ponašanje sudionika u prometu s ciljem poštivanja prometnih pravila i doprinosa sigurnijem okružju na našim cestama.

 Svim sudionicima u prometu, želimo sretan put!