Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja''

Photo PU_VS/Edukacija/logo-slide ZZBN.jpg

U utorak, 21. travnja, u Iloku će se održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Foto: Ilustracija

Obavještavamo Vas da Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja provoditi aktivnosti  u sklopu preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja'', kojeg provode  Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te nevladinim udrugama „Status M“ i Riječi/Prave/Predstave. U utorak, 21. travnja 2015. godine, u Iloku će se održati radionica i tematska predstava uz scensko glazbeni program s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Preventivne aktivnosti održat će se po slijedećem programu:

  • interaktivna radionica u OŠ ''Julija Benešića'' u Iloku za učenike sedmih razreda rečene škole i učenike sedmih razreda OŠ „Dr. Franje Tuđmana“ iz Šarengrada s početkom u  09.30 sati.  Radionicu, koja je zatvorena za medije, će održati policijski službenik Ravnateljstva policije i predstavnik iz Udruge „Inicijativa mladića Status M“;
  • konferencija za medije u prostorijama  Slovačkog doma u Iloku  u 10.30 sati;
  • predstava ''Nasilje – za nasilje nema opravdanja'' te prigodni scensko-glazbeni program u dvorani Slovačkog doma u Iloku u 11 sati za uzvanike i učenike sedmih i osmih razreda navedenih osnovnih škola. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, a  u scensko – glazbenom programu sudjeluju pijanist Matija Dedić, grupa „Apokalipso“ te voditelj programa Zlatan Zuhrić Zuhra.