U Otočkoj osnovnoj školi proveden projekt "Policajac moj prijatelj!"

Photo PU_VS/Akcije/Otok_Policajac moj prijatelj/IMG_0500_300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Povodom obilježavanja Dana policije, policijski službenici Policijske postaje Otok, dana 24. rujna u Osnovnoj školi „Josipa Lovretića" Otok, sudjelovali su u provedbi projekta „Policajac, moj prijatelj".

Sam projekt provodi se već nekoliko godina, a pokrenut je na inicijativu OŠ „Josipa Lovretića“ kako bi se učvrstilo prijateljstvo djece i policajaca te kod djece razvio osjećaj zaštite i sigurnosti uz policiju. Tom prilikom učenicima je rad policije predstavila policijska službenica za prevenciju iz PU vukovarsko-srijemske a nakon predavanja, na školskom igralištu za sve učenike organizirana je prezentacija opreme i tehnike koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Djeca su sa oduševljenjem iskušavala kako je to sjesti u  pravo policijsko vozilo, uključiti sirenu i rotacijsko svjetlo, sjediti na snažnom policijskom motoru, a poseban je doživljaj bio gledati policijskog službenika kriminalističke tehnike kako na bijelom papiru izrađuje otiske njihovih dlanova.

Kao uspomenu na susret učenici su policijskim službenicima poklonili svoje crteže koje su prethodno izradili sa svojim učiteljima u želji da na taj način svim policijskim službenicima zažele sretan Dan policije.  Projekt je uspješno proveden uz pohvale od nastavnika, a posebno ravnateljice osnovne škole, koja je u znak zahvalnosti načelniku Policijske postaje Otok uručila prigodnu zahvalnicu.