Humanitarna akcija: Upalimo božićno svjetlo Mati i Zlatku

Photo PU_VS/Akcije/Mato i Zlatko/Mato i Zlatko_300x200.jpg

Humanitarna akcija: "Upalimo božićno svjetlo Mati i Zlatku!"

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Božić nam dolazi, vrijeme je darivanja, pomozimo potrebitima u nevolji!

Ovaj vapaj, došao je i do ušiju i srca policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske, koji se uključuju u humanitarnu akciju pod sloganom: "Upalimo božićno svjetlo Mati i Zlatku!"

Naime, dana 06.12.2011. navršava se 10 godina otkako su u požaru nastalom eksplozijom plinske boce u Babinoj Gredi, Mato i Zlatko Drkelić ostali sami i bez svega u životu. Prije deset godina, u tom nesretnom i tragičnom događaju ostali su bez svoga oca i majke koja je tada bila trudna, bez svoga brata, te bez kuće i svih stvari kojih su imali.  Braća su udomljena u Županji gdje im je uz donacije mnogih dobrih građana cijele Hrvatske sagrađen i novi dom u koji bi se trebali useliti i kao punoljetne osobe započeti samostalni život. Na žalost, kuća još uvijek nije za stanovanje, jer nema priključenu električnu energiju niti ima osnovnog kućnog namještaja. Osim toga, Mato i Zlatko su pored puno podnesenih zamolbi još uvijek nezaposleni.

U cilju rješavanja ovih osnovnih uvjeta za samostalni život, grupa građana Županje odlučila je ovom humanitarnom akcijom podsjetiti na ovu tragediju, te u božićnom duhu uvesti svjetlo i toplinu u dom naše djece Mate i Zlatka uz poruku da nisu sami,  zato Organizacija građana grada Županje, poziva sve nas, da svojom donacijom i eventualnom pomoći u zapošljavanju, u dobrome duhu božićnoga ozračja, podržite Matu i Zlatka u svojim počecima samostalnog života.

Novčana sredstva mogu se uplatiti na žiro-račun otvoren u „Privrednoj banci“ na broj  2340009-3104086517, s naznakom „Humanitarna akcija za Matu i Zlatka“.

Učinimo im Božić ljepšim.