Najava obilježavanja Dana policije u PU vukovarsko-srijemskoj

Photo PU_VS/Akcije/Dan policije-2011/zastava policije.jpg

 Foto: ilustracija

Svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na stvaranje suvremene hrvatske policije, što i ove godine činimo s posebnim ponosom.

Na ovaj dan prisjećamo se kako su hrvatski policajci prvi stvarali temelje neovisnosti i suverenosti Lijepe Naše. Iz hrvatske policije, prve oružane sile u obrani Domovine, razvila se i pobjednička hrvatska vojska.

Danas je, zahvaljujući visokoj profesionalnosti, odgovornosti i požrtvovnosti hrvatskih policajaca, Ministarstvo unutarnjih poslova jamstvo stabilnosti i sigurnosti svih građana u našoj domovini, ali i lider u zemljama regije, što je prepoznala i međunarodna zajednica.

Hrvatska policija danas je članica brojnih međunarodnih policijskih organizacija, asocijacija i inicijativa, što pridonosi njezinom ugledu na međunarodnoj razini. U vrijeme kad je za Hrvatsku jedno od najvažnijih pitanja ulazak u EU, reforme i projekti, koje je ostvarilo Ministarstvo unutarnjih poslova, od iznimne su važnosti jer se upravo kroz njih ispunjavaju neki od najvažnijih preduvjeta za ispunjenje tog cilja.

Dan policije prigoda je da se svi zajedno prisjetimo svih profesionalnih i ljudskih napora uloženih u zajednički cilj kako bismo danas, u samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj, s još većim samopouzdanjem i vjerom u svoje mogućnosti, gledali u budućnost.

Radujemo se što ćemo i ove godine 29. rujna obilježiti Dan policije!

PU vukovarsko-srijemska, ovogodišnji Dan policije, obilježit će u mjestu Vrbanji.

Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

  •  26. rujna 2011.  ( ponedjeljak ) 
    • u 9,00 sati   - polaganje cvjetnog aranžmana i paljenje svijeće ispred spomenika za sve poginule pripadnike PU vukovarsko – srijemske, koji se nalazi ispred zgrade PU u Vinkovcima  
    • u 10,00 sati   - polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. 

 

  • 27. rujna 2011.  ( utorak )
    • u 10,30 sati   - Sveta misa u crkvi Presvetog imena Marijina u Vrbanji  
    • u 11,30 sati   - izvođenje pokazne vježbe Interventne jedinice policije i Grupe za protueksplozijsku zaštitu PU vukovarsko-srijemske, te izložba opreme i tehnike kojom se policija služi u svom radu, a koja će biti upriličena na malonogometnom igralištu u Vrbanji. 
    • u 13.00 sati– svečano uručenje zahvalnica, zaslužnim građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave te pohvaljenim policijskim službenicima i namještenicima, nakon čega slijedi prigodni domjenak u Domu kulture u Vrbanji. 

Pozivamo Vas da zajednički proslavimo Dan policije i obilježimo blagdan Svetog Mihaela.