Županja: "Nije svejedno", koncert u spomen Miroslava Tunjića

Photo PU_VS/Nasilje/Živim život bez nasilja.jpg

Koncert je posvećen tragično stradalom mladiću iz Županje, Miroslavu Tunjiću, koji bi danas, 5. veljače, napunio 20 godina.

Foto: ilustracija

Već treću godinu zaredom, Društvo za promicanje glazbe „Zvuk svjetlosti“ u suradnji s Policijskom postajom Županja i Vijećem za prevenciju kriminaliteta grada Županja, organiziralo je i ove godine edukativni koncert protiv nasilja među mladima, koji je održan 2. veljače 2013. s početkom u 18 sati, u sportskoj dvorani Gimnazije u Županji.

 Koncert je posvećen tragično stradalom mladiću iz Županje, Miroslavu Tunjiću, koji bi danas, 5. veljače, napunio 20 godina.  

 Ciljevi koncerta su:

  • sjećanje na tragično preminulog Miroslava Tunjića i druge žrtve nasilja među mladima
  • poticanje suosjećanja i tolerancije putem glazbe te poticanje glazbenog stvaralaštva među mladima
  • informiranje pristutnih o mogućnostima prevencije nasilja među mladima
  • upoznavanje mladih s nenasilnim načinima rješavanja sukoba
  • informiranje o mogućnostima prijavljivanja nasilja

Na koncertu su nastupili „Ad astra“, „General Woo“, „Kandžija“, „Nightmare“ i drugi izvođači.

U sklopu održavanja koncerta, na ulazu u sportsku dvoranu, policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Županja u suradnji s pripadnicima Gradskog društva Crvenog križa Županja, postavili su ovom prilikom i info pult za mlade, na kojem su za njih pripremili razne promotivne materijale na temu prevencije ovisnosti, materijale iz kampanje “Živim život bez nasilja”, “Zlostavljanje putem mobitela i interneta – savjeti mladim korisnicima”, “Primjena odredbe o propuštanju roditeljske skrbi i zabrani noćnih izlazaka djeci mlađoj od 16 godina” te “Primjena odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o trgovini, o zabrani prodaje i dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina”.