Zaklada policijske solidarnosti bolnicama u Vinkovcima i Vukovaru uručila knjige za najmlađe pacijente

Photo PU_VS/Akcije/Zaklada darovala knjige/IMG_6030_300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Opće županijske bolnice u Vinkovcima i Vukovaru, danas su posjetili upravitelj Zaklade policijske solidarnosti gospodin Dubravko Novak, tajnica zaklade gospođa Helena Biočić te članovi Upravnog odbora Zaklade. 

Zaklada policijske solidarnosti, je osnovana krajem 2005. godine, s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima MUP-a RH te pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika i članova njihove uže obitelji. Temeljem zaprimljene donacije Agencije za komercijalnu djelatnost iz Zagreba, Zaklada je donijela odluku o poklanjanju većeg broja slikovnica i knjiga za djecu kako policijskih službenika slabijeg imovnog stanja tako i ustanovama u kojima borave djeca. 

Razlog posjete ovih zdravstvenih ustanova, bilo je uručenje slikovnica i knjiga za djecu, namijenjene najmlađim pacijentima Odjela pedijatrije imenovanih bolnica, a koje su u ime djece primili ravnatelji bolnica, gospođa Vesna Bosanac i gospodin Krunoslav Šporčić. 

Smatramo da će ova humanitarna akcija Zaklade policijske solidarnosti, doprinijeti ugodnijem boravku najmlađih pacijenata u bolničkim sobama.