Predsjednik Republike posjetio Vukovar

Photo PU_VS/poplave-vukovar/posjet predsjednika/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Nakon proglašenog stanja neposredne prijetnje od poplava, koju je jučer donio Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, danas je Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović, došao u Vukovar, kako bi se osobno uvjerio u ozbiljnost situacije na terenu.

Ponukan viješću kako se vrhunac vodnog vala na Dunavu na vukovarskom području očekuje već sutra, Predsjednik je želio obići  vodom ugrožena područja uz Dunav u Vukovaru. U obilazak potencijalno kritičnih točaka u Gradu Vukovaru, gdje je voda već gotovo došla  do razine iz poplave 2006. godine, Predsjednika je poveo domaćin, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, župan Vukovarsko-srijemski Božo Balić te direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić .

U obilasku ugroženih područja, Predsjedniku su se pridružili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić , kao i predstavnici brojnih službi uključenih u županijski i gradski stožer za obranu od poplava.

Predsjednika Republike dr. Ivu Josipovića, nakon detaljnog upoznavanja sa mjerama koje su poduzete kako bi se Grad Vukovar i okolna mjesta uz Dunav zaštitile od poplava, kao i statističkim pokazateljima o broju vreća pijeska ugrađenih u privremene nasipe, te broju članova službi koje danonoćno prate rast Dunava, domaćini su poveli u obilazak naselja Budžak, vukovarske luke, Otoka sportova i središnjeg gradskog trga.

 Brojnim predstavnicima „sedme sile“, koji su popratili ovaj posjet Predsjednika Republike Vukovaru, Predsjednik je dao kratku izjavu. Naglasio je kako je zadovoljen da su sve civilne i vojne službe brzo i učinkovito reagirale te spriječile poplavu. Pohvalio je sve poduzete mjere, čijem žurnom provođenju je, naravno, prethodila kvalitetna priprema, ali i shvaćanje ozbiljnosti nastale situacije.