Županja: "Sigurno i vješto u prometu"

Photo PU_VS/Akcije/sigurno i vjesto- zupanja/Copy of IMG_6059.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici svakodnevno nastoje utjecati na ponašanje vozača koje će dovesti do veće sigurnosti prometa na cestama i manjih stradanja. Vođeni ovom idejom jutros su u Županji, na Trgu kralja Tomislava, policijski službenici Policijske postaje Županja u suradnji s CROATIA osiguranjem, Poslovnica Županja, proveli preventivne aktivnosti, usmjerene primarno na sudjelovanje mladih vozača, vozača bicikla i pješaka  u cestovnom prometu.

Tom prilikom na središnjem trgu, od 9 do 11 sati, postavljen je Info pult na kojem su policijski službenici građanima dijelili informativne letke sa savjetima o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu kao i reflektirajuće prsluke, što je posebno obradovalo građane, koji su se u velikom broju odazvali ovoj preventivnoj akciji.

Na ovaj način policijski službenici nastojali su skrenuti pozornost zatečenim sudionicima u cestovnom prometu kako veliki utjecaj na sigurnost sudjelovanja pješaka i biciklista u prometu na cestama ima  njihova nedovoljna uočljivost u prometu, posebice noću i uvjetima smanjene vidljivosti u kojim uvjetima tek neznatan broj navedenih sudionika koristi Zakonom propisanu opremu: osvjetljenje ili oznake od reflektirajućeg materijala, odnosno reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Očekivani rezultati provedene preventivne akcije su smanjenje broja stradalih vozača bicikla i pješaka, kao i doprinos senzibiliziranju javnosti za probleme stradavanja istih u cestovnom prometu.