Prvi europski dan bez poginulih u prometu

Photo pu_vs/Akcije/tipsol/tispol_pu.jpg

 Iduća srijeda, 21. rujna, prvi je „Europski dan bez poginulih u prometu“. Priključite se i vi projektu Edward i doprinesite povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!

Foto:ilustracija

Iduća srijeda, 21. rujna, prvi je „Europski dan bez poginulih u prometu“. Priključite se i vi projektu Edward i doprinesite povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!

Inicijativa TISPOL-a za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama je u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe odabrala 21. rujna za početak projekta Edward, čiji je cilj lako razumljiv iz samog naziva - dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan. Stoga je na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti zakletvu.  

Iz tog razloga vas i minevezano uz to jeste li predstavnik državnih institucija, privatnih organizacija, javnih agencija, dobrotvornih organizacija, škola, fakulteta ili ste jednostavno pojedinac kojemu je stalo, pozivamo da se pridružite, podržite projekt polaganjem zakletve i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

  • Položite zakletvu – traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života
  • Ispišite svoju zakletvu – jednom kada je položite, ispišite je, istaknite na vidljivom mjestu i neumorno svima objašnjavajte što je to
  • Organizirajte događaje - kako biste i vi podizali svjesnost drugih, organizirajte 21. rujna događaje, skupove po školama, radnim mjestima, klubovima, …
  • Prosljeđujte informacije o projektu - tvitajte, prenosite je što većem broju ljudi i neka i oni šalju informaciju dalje